Празниците са време за почивка и обръщане на внимание на близките ви хора. Нищо обаче не пречи да се съчетае полезното с приятното, затова Chain.bg ви представя подборка от документални филми и лекции за криптовалутите, които не само ще обогатят знанията на начинаещите, но могат да привлекат интереса и на хора, които никога не са гледали сериозно на тази материя.

Филми:

  1. The Rise and Rise of Bitcoin

Може би най-добрият филм, посветен на Биткойн и със сигурност подходящ за напълно начинаещи. Лентата на Даниел Мрос проследява развитието на най-популярната криптовалута от ранните й години, като се обръща внимание както на първоначалната “гаражна” миньорска дейност, така и на първите чейндж бюра и борси за биткойн.

  1. Banking on Bitcoin

Филмът е последната голяма продукция за Биткойн и може би най-популярната лента, посветена на криптовалутата. Появил се на екран през 2016 г., филмът проследява перипетите на американските Биткойн компании около приемането на регулаторна рамка за работата им.

  1. Bitcoin: The End of Money as We Know It

Макар и посветен на Биткойн, този филм обръща по-голямо внимание на обяснението какво представляват парите и съвременната финансова система, както и какви са нейните недостатъци. Ако търсите лента, подходяща за пропагандни цели сред близките ви по време на почивните дни, то Bitcoin: The End of Money as We Know It е вашият филм.

  1. Тhe Bitcoin Gospel

Тhe Bitcoin Gospel се различава от изброените досега филми, най-вече защото представя гледната точка и на критиците на Биткойн. Голяма част от лентата е посветена на едно от най-дискутираните лица в криптосвета – Roger Ver.

  1. Life on Bitcoin

Филмът показва какви са предимствата и недостатъците на живот, в който всяко едно плащане се прави с криптовалути. Разбира се, лентата е от 2015 г., като досега много от показаното във филма е загубило актуалност, но все пак е любопитно да бъде проследено как е функционирала системата преди две и повече години.

Лекции:

Аndreas Аntonopoulos – Bitcoin for Beginners

Един от най-известните лектори в областта на Биткойн и криптовалутите. Андреас Антонополус успява да обясни наглед сложна материя по толкова прост начин, че дори и пълни технически лаици могат да разберат нейната същност.

Vitalik Buterin – Ethereum in 25 Minutes

Светът на криптовалутите е толкова необятен, че фокусирането само и единствено върху Биткойн е не просто тесногръдо, но дори вредно. В този смисъл вторият най-значим проект в крипто е Етериум, а кой по-добре би могъл да обясни какво представлява Етериум мрежата от нейния създател – Виталик Бутерин.

Приключваме дотук, за да не ви затрупаме в прекалено много информация. Поемаме ангажимент да ви запознаваме с нови и нови интересни филми и видеа, свързани с революционната технология.