Цената на активи като биткойн и други криптовалути е силно волатилна. Всеки, който реши да инвестира или да се занимава по някакъв начин с тях, трябва да е наясно с това. Така коментира високия интерес към криптовалутите основателят на Chain.bg Михаил Кръстев в предаването “Investbook” с водещ Димитър Вучев.

“Моят съвет, както и на повечето експерти, е, да инвестирате единствено спрямо познанията, които имате за самата технология”.

Кръстев не споделя мнението, че се наблюдава балон при биткойн, поради малкия брой на участниците в мрежата все още спрямо световното население.

“А биткойнът е предвиден като глобална децентрализирана валута, която оперира в интернет”.

Филип Матов, главен изпълнителен директор на Belayer, от своя страна посочи, че пазарната капитализация на всички проекти в блокчейн средата са между 450 и 500 млрд.

“Това на пръв поглед изглежда като голямо число, но в контекста на големи компании – не толкова. Това от друга страна е технология, която обещава да радикална промяна на отношенията ни един към друг. В този смисъл има още накъде да расте, преди да говорим за прекалено висока капитализация“.

Още от разговора вижте във видеото: