Дебатът за бъдещето на криптовалутите напусна медийното пространство и това на социалните мрежи и се прехвърли на институционално ниво. Това заяви Михаил Кръстев от chain.bg в предаването Business Daily с водещ Димитър Вучев в ефира на телевизия Европа.

“В подобен тип технология, която има потенциала да донесе революция във финансовия сектор, не можем да гледаме цената на активите ден за ден. По този начин ще се вкара прекалено много емоция в един пазар, който има нужда точно от успокояване. През 2018 г. криптовалутите показват зрялост и с всеки следващ ден се разбива мита за “спукването на балона” и тяхното изчезване”, добави Кръстев.

Според него в България има огромен потенциал за развитие на блокчейн проекти, както заради многото IT специалисти у нас, така и заради незавидното ни минало с централизирани банкови институции.

Какви са очакванията му за развитието на Биткойн и останалите основни криптовалути през 2018 г., както и защо информационното пространство има нужда от проекти като chain.bg, вижте във видеото от разговора: