Има ли балон в цената на Биткойн и дали това е важната тема, свързана с технологията? Това коментираха Михаил Кръстев и Георги Вулджев в предаването Код 11-13 по телевизия BiT.

“Дебатът за бъдещето на Биткойн не трябва да бъде принизяван до разговор дали моментната му цена е необосновано висока или не. Биткойн се намира на нивото на развитието на електронната поща в началото на 90-те години на XX век, когато по-малко от 1% от световното население е използвало технологията”, коментира Кръстев. Той припомни, че в миналото е имало много по-голям растеж на криптовалутата и колебания в цената, като се е сривала от 30 долара до 25 цента, като в този смисъл волатилността намалява презгодините.

Според Георги Вулджев волатилността на цената създава чисто технически проблеми за използването на валутата, което е наложило и оттеглянето от нея на един от най-големите търговци на компютърси игри – Steam.

Още за бъдещето на криптовалутата и новината, че българското правителство се превърна в един от най-крупните й притежатели вижте във видеото: