Намиращата се в тежка икономическа и финансова криза латиноамериканска държава Венецуела получава нова услуга, която ще улесни използването на криптовалути в страната. Една от най-популярните криптовалути – Dash, анонсира създаване на SMS-базирана услуга за трансакции. Чрез нея, венецуелските потребители ще могат да обменят валутата, без да имат нужда от смартфони и интернет, което се оказва сериозно препядствие за масовото използване на криптовалути в социалистическата държава.

През последната година венецуелските власти и гражданите на държавата обръщат сериозно внимание на криптовалутите, след като местната парична единица боливар отбелязва 12,874.6% инфлация и на практика хартийките не струват нищо.

Към момента услъгата Dash текст е в период на тестове, като се очаква да бъда имплементиран в Мовистар и Дигител – най-големите телекоми във Венецуела. Използването на услугата пък ще бъде изключително опростена, като създаването на портфейл ще изисква изпращане на два SMS-а. След него потребителите ще могат да изпращат и получават стойност чрез текстови съобщения.