Четвъртата по големина банка в света – японската Mitsubishi UFJ Financial Group планира да стартира своя борса за криптовалути. Новината съобщава сайтът news.bitcoin.com, като се позовава на информация от японски медии. Mitsubishi UFJ Financial Group притежава активи на стойност над 2.6 трилиона американски долара, като в това отношение е по-голяма от всяка американска или европейска банка.

Според информацията Mitsubishi смята да пусне в действие своята борса в рамките на финансивата година. Банковият гигант вече е информирал местния финансов регулаторен орган JFSA за решението си.

От новината става ясно, че Mitsubishi работи и за създаването на друга услуга, насочена към търговците на криптовалути. За целта ще бъде открит MUFJ Trust, където ще бъдат съхранявани средства, които да се използват за търговия на борсите за критовалути, но без да стават тяхно притежание. Така участниците в тръста ще могат да се предпазят от възможността за загуба на средствата при фалит или хакване на борсата.

Японската банка не крие симпатиите си към криптовалутите през годините. В края на 2016 г. финансовата институция обяви, че ще използва дигитални валути, за да награждава служителите си.