Големите имена в застрахователния бизнес навлизат все по-смело в крипто, съобщава Bloomberg. Според изданието все повече от водещи имена като AIG, Chubb и XL Group виждат голяма възможност за развитие на бизнеса си в света на криптовалутите.

„Застраховане на криптовалути е голяма възможност“, разказва говорителят на Allianz, която започна да предлага индивидуално покритие при кражба на криптовалути. „Дигиталните активи стават все по-значими и преобладаващи в реалната икономика, и затова проучваме тези продукти и възможностите те да бъдат подсигурени“.

Застрахователният гигант AON също не пропуска възможност да се включи в пазара на застраховане на криптовалути. Според данни на самата компания, тя държи 50% пазарен дял в това отношение, но въпреки това продължава да предлага нови застрахователни продукти.

Основни клиенти на тези компании са борсите за криптовалути и бизнеси, свързани с оперирането с криптовалути. Услугите на застрахователите се търсят и от нови проекти, финансирани с ICO, като това излага на изпитание преценката на риска от страна на застрахователите.