Регулаторите трябва да действат добронамерено към новите крипто проекти, за да постигнат те успеха, който генерира Биткойн. Това заяви Михаил Кръстев от chain.bg в предаването на телевизия Европа Business Daily с водещ Димитър Вучев.

Според Кръстев ненавременното приключване на съществуването на редица проекти, финансирани чрез Initial coin offering е нормално и дори очаквано, особено с оглед на намесата на регулаторите в страни като САЩ и Китай. Това обаче не бива да бъде показателно за моделът на финансиране, тъй като той дава възможност за набиране на капитал от проекти по целия свят, включително и в България.

По думите му инвеститорите в подобен тип проекти трябва да са наясно, че с голямата свобода идва и голяма отговорност, както и да проучват по-внимателно избраните от тях криптовалути.

Според Петко Карамочев от INDUSTRIA блокчейн и ICO-тата са създали един съвършено нов клас инвеститори. По думите му финансовата инфраструктура, която предлага блокчейн технологията, е толкова по-добра от съществуващата настояща, че е просто въпрос на време да я подмени.

Цялото видео от разговора: