Общата пазарна капитализация на всички криптопроекти задмина внушителната граница от $600 млрд. Към момента на писане на тази статия стойността на криптосферата се изчислява на  $634,966,803,825, по данни на coinmarketcap.com. Това се случва по-малко от седмица, след като за първи път в историята криптовалутите достигнаха обща стойност от половин трилион щатски долара, което се случи на 13 декември.

Растежът от началото на годината е потресаващ, като на 1 януари 2017 г. общата пазарна капитализация на всички криптопроекти се изчисляваше на малко повече от $17 млрд. , което дава растеж от 37 пъти за по-малко от една календарна година.

След лекото понижение на цената на Биткойн през последните дни, пазарната му капитализация достигна $318 млрд. . Стойността на всички алтернативни койни, ако изключим Биткойн от сметката, е около $314 млрд., което дава на биткойн доминанс от малко над 50%. Още по-фрапираща е справката с пазарната капитализация на всички алткойни към 1 януари 2017 г. – малко над $2 млрд. или близо 150 пъти растеж на сектора за по-малко от година.