Една от най-големите световни услуги за плащания с Биткойн – BitPay, обяви планове за интеграция на други криптовалути. В официалното съобщение на компанията се казва, че се планира първоначално имплементиране на Bitcoin Cash в платформата за плащания и дебитните карти на компанията.

Целта на BitPay е да осигури достъп на традиционните бизнеси до света на криптовалутите. По същество BitPay автоматично конвертира Биткойн в локалната валута на всяка държава, в която компанията оперира. По този начин тя предпазва бизнесите от опасността от волатилността на криптовалутите и в частност на Биткойн.

Новината за интеграцията на Bitcoin Cash и други криптовалути е ключова за тяхното развитие, тъй като ще могат да влязат в пряко взаимодействие с различни локални бизнеси – територия, която досега бе запазена предимно за Биткойн.

Мрежата на Bitcoin Cash, родила се след отделяне от тази на Bitcoin на 1 август 2017 г. е с третата най-висока пазарна капитализация – над 31 млрд. долара. Цената на една единица Bitcoin Cash в момента се оценява на $1859.