Известният като една от най-мащабните пирамиди в криптопространството проект BitConnect прекратява дейност. Както Chain.bg ви информира преди дни, пирамидалната схема на компанията бе достигнала пазарна капитализация от $3 млрд. в края на 2017 г.

В официално съобщение BitConnect обяви, че прекратява дейността на своята борса и операциите си, след като два американски щата предприеха действия срещу измамния проект. Властите в Тексас и Северна Каролина предупредиха, че дейността на компанията е незаконна.

По същество дейността на пирамидата е позната и от други сфери, като има малко общо с иновативната технология блокчейн. От компанията BitConnect уверяват всеки инвеститор, че могат да му гарантират до 480% печалби във фиатни пари в рамките на една година, без риск от загуба. По думите на създателите на измамния проект, тази “сигурна” възвръщаемост се дължи на уменията на специален бот, който те са разработили и който търгува с криптовалутите.

Ситуацията за инвеститорите се влошава още повече, тъй като компанията предлага изтегляне на парите им, но чрез токена BitConnect. Авторите на пирамидата обаче ще изплащат на средната стойност от последните две седмици – $363.62, докато към момента на писане на тази статия, цената на една единица е $33.55.